İNTERNETTEN PARA KAZANMA

İnternetten Para Kazanmanın Bir Sırrı Var mıdır Sizce? Neden bazıları çok başarılı olurken bazıları başarısız olur?

‘’If there is a will, there is a way’’ demiş bir İngiliz atasözü, Türkçesi ‘’Eğer ortada bir azim, bir istek varsa, başarmak için bir yol da vardır.’’ Bu cümle bir nevi hayat felsefeniz olmalıdır. İstedikten sonra her zaman bir yol vardır…

Soruya soruyla cevap vereyim; Normal hayatta da böyle değil midir bu? Her alanda bazıları başarılı olurken bazıları başarısız olmaz mı? Neden internette durum farklı olsun? Başarı ve başarısızlık arasındaki ince çizgiyi belirleyen etken, kişilerin en başta kabul ettikleri ve hedef olarak aldıkları kavramlardır aslında.

Bazıları her işte bir ‘’yan yol’’ , ‘’kolay yol’’, ‘’kestirme yol’’ arayarak geçirir hayatını, bazıları ilgili işin kendilerini aştığına inandırır kendini, yani baştan kaybeder, bazıları vardır ki hayatta bazı şeyleri başarmak için normal yolun her zaman en iyi yol olduğunu, bunu başarmanın da çok çalışmaktan, azim ve emek vermekten, sabırdan geçtiğine inanır. Siz neye inanıyorsunuz?

DİKKAT!!!

BUGÜNE KADAR İNTERNETTEN PARA KAZANMA İLE İLGİLİ İNCELEDİĞİNİZ ARAŞTIRDIĞINIZ NE VARSA (İŞE YARAMAMIŞSA TABİİKİ) UNUTUN VE BU SAYFADA ANLATILANLARI ADIM ADIM TAKİP EDEREK SONUNA KADAR OKUYUN. İNTERNETTEN PARA KAZANMA, WEB SİTESİ KURMA VE DAHA PEKÇOK KONUDA A DAN Z’ YE HERŞEYİ BU SAYFADA BULACAKSINIZ. SADECE YAZILI ANLATIMLA KALMAYACAK İŞİNİZE YARAYACAK PEKÇOK KONUDA VİDEOLU ANLATIMLAR SAYESİNDE HERŞEYE 10 SIFIR ÖNDE BAŞLAYACAKSINIZ.

           

İnternetten Para KazanmakKolay Para Kazanmak Değildir!

Bu kanıya insanlar nasıl ulaşıyor gerçekten anlayamıyorum. Bazıları ‘’kolay para kazanacağım’’ kanısıyla bu konulara balıklama atlayacak kadar saf, bazıları ise kolay para kazanmak, dolayısıyla internetten para kazanmak diye bir şey yoktur diyerek ‘’çok zeki’’ olduklarına inandırırlar kendilerini. Halbuki buradaki her iki kavram da bir yanılgıdan ibarettir! Arada ise çok ince bir çizgi bulunmaktadır.

Zayıflama Hapları Neden Bu Kadar Çok Satar Bilir misiniz?

Gazetelerde, televizyonda, haberlerde binlerce ölüm vakası haberi olmasına rağmen, içindeki kimyasalların sağlığı bozduğunun bilinmesine rağmen (hepsi için geçerli değil tabi bu durum), neden ‘’zayıflama hapları’’ çok satılır?

Çünkü: İnsanlar her zaman kolay yolu ister; İstediğim her şeyi yiyeyim, beslenmeme dikkat etmeyeyim, spor çok yorucu onu da yapmayayım ama 1 ayda 15 kilo vereyim ister insanlar! Bunun çok abartı bir örnek olduğunu düşünebilirsiniz, ama emin olun değildir!

Bu durum, her sektörde bu tarz insanları ‘’ 1. Sınıf Hedef’’ haline getirir, çünkü onlara bir şey satmak çok kolaydır! Onlar sadece işin kolayını isterler, sağlıkmış, zararlıymış umurlarında değildir! Siz bu insanlardan olmayın!

Halbuki zayıflamak için biraz daha zor ama her zaman etkili yollar vardır, değil mi? Diyet yapmak gibi, yediklerinize dikkat etmek, spor yapmak, yürüyüş yapmak gibi. Bunlar her mantıklı insanın zayıflamak için başvurması gereken yöntemlerdir, haplar, ilaçlar kısa yollar değil!

Şimdi içinizden internetten para kazanmaktan zayıflamaya nasıl geldik diyenleriniz olabilir. Şöyle geldik; Size dostça tavsiyem; İnternetten para kazanmak istiyorsunuz değil mi? Bunun ‘’kolay para kazanmak’’ olmadığını, bu işin ancak emek vererek, çalışarak, azimle ve sabırla yapılabileceğini kendinize inandırmanız ve hedef olarak seçmeniz gerekmektedir. Yoksa haliniz, zayıflamak için haplara sarılan ve hayal kırıklığına uğrayan insanlardan farklı olmayacaktır!

İnce Çizgi!

İnternetten para kazanmak elbette kolaydır. Normal hayattaki işlerimizden çok daha kolaydır. Örneğin; evinizde kahvenizi yudumlarken, günlük birkaç saat çalışarak, hatta istediğiniz zaman istediğiniz kadar çalışarak (patron endişesi olmadan) para kazanmak kolay değil midir? Güzel bir şey değil midir? Elbette öyledir…

İşte internetten para kazanmak ile – kolay para kazanmak arasındaki ince çizgiyi anladığınız an internetten para kazanmaya ilk adımınızı sağlam bir şekilde attınız demektir.

İnternetten Para Kazanılır!

Şuan bu satırları okuduğunuza göre internetten para kazanmanın doğru olduğuna inancınız var demektir. Ancak yaptığım gözlemlerde; inananlar arasında bile % 30’luk bir şüphe bulunmaktadır. İlk kazancını elde edene kadar da bu şüphe kalmaktadır, ilk kazancını elde edemeyenler de işi farklı bir boyuta taşıyıp, interneti, para kazanma sistemlerini, bizleri, kısaca ‘’kendisi dışında’’ herkesi suçlamaya başlar. Tabi kendisi dünyanın en çalışkan en zeki insanıdır, ama ondan başka herkes yalan söyler, her şey bir yalandan ibarettir! Kendisine başka her şeyi suçlar yani…

İnternetten para kazanılır arkadaşlar, bundan şüpheniz olmasın. Hatta çok paralar da kazanılır bundan da şüpheniz olmasın. Ancak başarısızlık durumunda suçlayacağınız tek kişi kendinizdir, oda muhtemelen yeterince denemediğinizden kaynaklanmıştır.

Ancak ben sizlerin bu işe full konsantre olarak başlamanızı, kafanızda ufak dahi olsa sermaye olmadan, eğitim olmadan vs.vs ‘’İnternetten para kazanılmaz’’ gibi bir düşünce varsa onu da atmanızı istiyorum. İlk olarak alttaki videoyu izlemekle işe başlayalım. Bu video da sıradan insanların bile internetten para kazandığını göreceksiniz. Bu video da bu işi, bazı ‘’ince çizgilere’’ dikkat ederseniz sizin de başarabileceğinizi göreceksiniz!

Şimdi “İnternetten para kazanılırmı” adlı bu videoyu youtube da izleyerek işe başlayalım. Lütfen kanalıma abone olunuz.

internetten para kazanma
İnternetten Para Kazanmak İçin Neler Yapacağız?

İnternetten para kazanma yolunda neler yapacağımızı anlatacağım. Tabi bunlar şimdilik birkaç satırlık bilgiler olacak, daha sonra bu adımları tek tek ele alarak, nasıl yapılacağını hem yazılı, hem görsel hemde videolar ile göreceksiniz. İlk etapta fikir edinmeniz için kısa bilgiler vereceğim.

Bu yazıyı okurken ‘’Nasıl Yapacağım’’ kaygısı taşımadan ve hiçbir işlem yapmadan okuyunuz.

Adım 1: Temel Bilgiler ve Temel Atmak

İlk önce internetten para kazanma konusunda temel oluşturmamız gerekiyor. İnternetten para kazanmak nedir, nasıl yapılır, ne gibi sistemler vardır gibi birçok konuda birçok bilgi vereceğim. Bu sayede sağlam bir temelle işe başlamış olacaksınız.

Adım 2: Satış Ortaklığı Ağlarına Kayıt İşlemleri

Satış ortaklığı yapabilmemiz için bazı satış ortaklığı ağlarına kayıt olmamız gerekecek. Ne gibi satış ortaklığı ağları olduğu ve bunlara nasıl kayıt olup panellerini nasıl kullanabileceğinizi öğreneceksiniz.

Adım 3: Ürün Seçimi

Bu adımda, satış ortaklığı yapacağınız ürünleri ‘’bazı kriterlere göre’’ belirleyeceğiz.

Adım 4: Kelime Analizi

Bu adım, internetten para kazanmanın en önemli adımıdır. Bu bölümde seçtiğimiz ürünlerin alanını ve ilgili kelimelerini baz alarak, uygun kelimeleri bulacak (özellikle uzun kuyruklu kelimeleri) ve bu kelimeleri bir sonraki adımda oluşturacağımız blog-site veya blog için ‘’domain adı’’ olarak kullanacağız.

Adım 5: BlogSite veya Blog Kurulumu

Bu adım blog-site veya blog kurmak arasında tercih yapanlara göre ayrılacak. Blog-site sistemi olarak wordpress’i kullanacağız, blog olarak ise Blogspot. Seçtiğiniz yönteme göre videolu anlatımlar sayesinde bunu nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz.

Adım 6: İçerik Oluşturmak

Bu adımda, kurmuş olduğumuz blog-site veya blog için nasıl içerik oluşturacağınızı, yazı yazma kuralları gibi temel seviyede ve üst seviyede (ikisi bir arada) birçok konuya vakıf olacaksınız.

Adım 7: Teknik ve Taktik Bölümler

Bu bölümde ‘’İnternetten para kazanma tekniğinin’’ inceliklerini öğreneceksiniz.

Adım 8: Satış Yazısı Yazma ve Yayınlama

Satış ortaklığı yapacağınız ürün için satış yazısı yazma tekniklerini gerek yazılı gerekse videolardan öğreneceksiniz.

Adım 9: Seo (Arama Motoru Optimizasyonu) ve Reklam İşlemleri

Bu adımda kurmuş olduğumuz blog-site veya bloğa daha fazla ziyaretçi çekmek, Google’da daha üst sıralarda yer almak için yapabileceğiniz veya yapmanız gereken işlemleri göreceksiniz.

Adımlar bu kadardır…

İnternetten Para Kazanma Nedir?

İnternetten para kazanma konusu hayalgücünüz ile sınırlıdır. Bu yazıda ayrıntıları ve teknikleri göreceksiniz.

BİR UYARI:

Burada anlatılan konuları hemen öğrenmeniz, anlamanız ve uygulamaya başlamanız mümkün olmayabilir. Buna gerekte yok zaten. Vakit durumunuza göre uzun bir süreye yayabilirsiniz. Ancak anlatılan herşeyin birbiri ile bağlantılı olduğunu unutmayın. Bir konuyu öğrenmeden ve uygulamadan diğer konuya geçmemenizi tavsiye ederim.

BÖLÜM 1: ÖĞRENELİM; İNTERNETTEN PARA KAZANMANIN TEMELLERi

Ne olursa olsun bir işi öğrenmek temel konulardan başlar. Nasıl temel atmadan bir binanın 5.katını çıkramazsanız aynı şekilde iyi bir temeliniz olmazsa internette asla başarılı olamazsınız. Bu sayede ne iş yapacağınızı, nasıl yapacağınızı teoride anlamış olacaksınız.

Şimdi sizden elinizde kahveniz, sakin bir kafayla bu yazıyı okumanızı rica ediyorum. Böylece bu işi en temelinden doğru bir kaynaktan öğreneceksiniz.

Not: Bu bölüm internetten para kazanmaya yeni başlayacak olanlar içindir, eğer bu konularda tecrübeliyseniz bu bölümü atlayabilirsiniz, ancak ben tecrübeliyseniz dahi bu bölümü de okumanızı tavsiye ederim, öğreneceğiniz yeni bir şeyler mutlaka olacaktır diye düşünüyorum.

İnternetten Nasıl Para Kazanılır?

İnternetten para kazanmanın birçok yolu vardır, iyi bir şekilde uygulayabilirseniz çoğu da kazançlı yöntemlerdir. İnternetten tek bir para kazanma yönteminin olduğunu asla düşünmeyin. Birçok insan sanki bunun bir şifresi, bir kodu var ve bu kod çözülürse internetten para kazanacağı gibi bir düşünceye sahip. Bu kesinlikle doğru değildir.

İnternetten para kazanmanın bazı teknikleri vardır, biz bunlara ‘Satış Ortaklığı, Reklam Kazançları, CPA, site kazançları vs.’ gibi isimler veririz. Bunların hepsi birer tekniktir, ne olduğunu bilmek değil uygulamak para kazandırır!

Ne gibi para kazanma yolları/yöntemleri vardır?

Aslında internette gördüğünüz, hatta kullandığınız her şey üzerinden para kazanmak mümkündür. Örneğin her gün kullandığımız, paylaşımlar yaptığımız facebook’dan, twitter’dan, hergün aramalar yaptığımız google’dan ve günlük olarak kullandığımız birçok araçtan para kazanmak mümkün.

Ancak burada dikkatinizi çekmek istediğim konu, bunların para kazanmakta bir ‘’araç’’ olduğudur.

Yani? Buraya Kadar Ne Öğrendik?

Yanisi şu, internetten para kazanmak için para kazanılan bir sisteme ihtiyaç duyarız ve bu sistemi uygulamak için de bazı yöntemlere ihtiyaç duyar ve kullanırız, işte Google, facebook, twitter, mail bu araçlardan sadece bazılarıdır.

Daha rahat anlamanız için bir örnek vermek istiyorum:

Para kazanmak için bize gereken ‘’Sistemin Adı’’ İstanbul olsun. İstanbul’a ulaşmak için malumunuz birçok yol bulunmaktadır, mesela otobüsle, trenle, uçakla, gemiyle vs. Para kazanmak istiyoruz, bu örnekte para kazanmak için İstanbul’a bir şekilde ulaşmamız gerekiyor. Bazısı otobüsü, bazısı treni, bazısı uçağı tercih edecektir, ancak yolculuğu tamamlayabilirse bir şekilde İstanbul’a ulaşacaktır, yani internetten para kazanacaktır! İşte Google, facebook, twitter vs. bizim internetten para kazanma yolculuğumuzda bizim kullanacağımız yollardır. Yola devam ederseniz hedefinize ulaşırsınız.

En İyi İnternetten Para Kazanma Yöntemi Nedir?

İşte en güzel soru budur! Sermaye gerekmeden, çok büyük eğitimler almanız gerekmeden uygulayabileceğiniz en kolay internetten para kazanma yöntemi ‘’Affiliate Marketing’’ Türkçe olarak ‘’Satış Ortaklığı’’ sistemidir. Dünya üzerinde en çok kazandıran teknik olup doğru şekilde uygulandığında hayat değiştiren bir internetten para kazanma sistemidir. Diğer önemli ve kazançlı Sistemimiz ise alternatif olarak CPA yöntemi olacaktır, ancak özellikle üstünde duracağımız sistem Satış Ortaklığı olacaktır, çünkü satış ortaklığı internetten para kazanmanın ‘Babası’ niteliğindedir, onu uygulamayı öğrenin her türlü sistemi rahatlıkla uygularsınız!

Satış Ortaklığı Nedir?(Affiliate Marketing)

Satış ortaklığı internet ortamında başkalarının ürünlerinin satışına aracılık ederek komisyon kazanma işidir. Yani bir nevi dünyanın en eski mesleği olan komisyonculuk işidir. İnternetteki uygulamalarında çok yüksek karlar bıraktığı için dünyada en çok kazandıran sistem olarak bilinmektedir. Örnek: Benim bir Photoshop eğitimi veren bir ürünüm var diyelim fiyatı ise 100 TL Komisyonu ise % 70 olsun . Bizim buradaki amacınız photoshop öğrenmek isteyen kişileri internet ortamında bu ürünle buluşturmak, sizden gelecek satışta 70 TL kazandık demektir.

Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) Sisteminde 4 Ana Grup Bulunmaktadır:

  1. Ürün Sahibi : Satış ortaklığı yapacağımız ürünün sahibidir. Ürün ile ilgili tüm sorumluklar ürün sahibine aittir (yardım, destek vs. gibi)
  2. Satış Ortağı (Affiliate): Satış ortaklığı sistemi ile satılan ürünlere satış ortağı olup, satışına aracılık eden ve bunun karşılığında ürün sahibinin belirlediği oranda (genelde % 50-75 civarında olur) komisyon kazanan kişidir.
  • Satış Ortaklığı Ağı (Affiliate Network): Aklınıza şöyle bir soru gelmiyor mu? Tamam güzel ama biz bu ürünleri nereden bulacağız? Nasıl satış ortağı olacağız? Satışın bizden olduğu nasıl anlaşılacak? İşte Satış Ortaklığı Ağı budur; Ürün sahibiyle satış ortaklarını buluşturan, komisyonların dağılımını sağlayan aynı zamanda barındırdığı ürünler için sanal pos sunan bir ağdır.
  • Alıcı: Tabiki herkesin para kazanması için bir alıcıya ihtiyaç vardır, alıcı satış ortağı olduğumuz ürünü satın alan kişidir.

Bu 4 ana grubun birleşimi ve ortaya bir sistem çıkarması ise şu şekilde olur;

Ürün sahibi, ürününü bir satış ortaklığı ağına ekler. Satış Ortakları isterlerse bu ürüne satış ortağı olur, daha sonra çeşitli yöntemlerle (bu yöntemleri ilerleyen bölümlerde öğreneceksiniz) satılmasını sağlar, yani aracılık eder, Alıcı ürünü satın alır. Böylece ürün sahibi ürününü satarak, satış ortağı aracılık ederek belirli oranlarda (komisyon oranına göre) para kazanır.

Peki Ürün Sahipleri Nasıl Bu Kadar Yüksek Komisyon Verebiliyor?

Satış ortaklığı ile satılan ürünler dijital veya fiziksel ürünler olabilir. Günümüzde internetten pekçok şeye satış ortağı olabilirsiniz. Mesela hosting satan web siteleri, dijital para satışı yapan sitelere üyeliklerde satış ortaklığı sistemi kullanılmaktadır. Dijital ürünler bir e-kitap, video eğitim seti, bir servis, hizmet vs. olabilir. Bu tarz ürünlerdeki ortak nokta verdikleri bilgiler ne kadar değerli olursa olsun maddi bir değeri yoktur. Burada sadece emek söz konusudur, durum böyle olduğu için ürün sahibi istediği komisyonu verebilir ve hiçbir şekilde zarar etmez, çünkü sattığı mal için herhangi bir ücret ödemek durumunda değildir.

Örneğin bir Notebook satıyor olsaydık; Bu Notebook’un bir geliş fiyatı olurdu, daha sonra kargolanması, personeli, kutusu her şeyi ayrı bir masraf olacaktır, böyle bir ürüne % 50 gibi bir komisyon vermek mümkün değildir. Ancak dijital ürünlerde bu tarz masraflar olmadığı için istenilen oranda komisyon verebilmek mümkündür.

Tabi satış ortaklığı sadece dijital ürünlerden ibaret değildir. Fiziksel ürünlere veya fiziksel ürün satan sitelere satış ortaklığı yaparak ta çok iyi paralar kazanmak mümkündür. Fiziksel ürünler genelde elektronik, bitkisel ürünler, çiçek vs. olabiliyor, aslına bakarsanız bunları kategorilendirmek çok doğru değildir, çünkü herhangi bir alanda satış ortaklığı yapılabilecek bir ürün bulmak mümkün.

Dijital ürünlerin en yüksek kazanç getiren ürünler olduğundan bahsetmiştim, bir diğer çok kazandıran sistem/ürün grubu ise genelde CPA yöntemiyle satış yapan ve fiziksel ürün satan sitelerdir. Bunların detayları ileride gelecek. Sadece bilin diye söylüyorum.

Örneğin; İnternete giren herkesin bildiği sitelerden hepsiburada.com satışlardan % 4 civarında komisyon veriyor, başka bir çok ünlü fırsat sitesi olan trendyol , alışveriş yapsın yapmasın gönderdiğiniz ve üye olan herkes için 2,3 TL, eğer gönderdiğiniz kişi alışveriş yaparsa yaklaşık 14 TL daha vermektedir.

Satış Ortaklığı’nın (Affiliate Marketing) Mantığı Nedir?

Aslında normal ticaret ve komisyonculuktan hiçbir farkı yoktur. Mantığı ise; Ürün sahibi ürününü veya hizmetini satış ortakları aracılığıyla çok daha büyük bir kitleye ulaştırır. Örneğin 1 kişinin yaptığı tanıtımla 100 kişinin yaptığı tanıtım bir olabilir mi? Yani burada amaç çok kişiyle geniş kitlelere ulaşmaktır, Örneğin Nokia firmasının her şehirde şube açması gibi.

Satış ortağı ise herhangi bir ürünü olmadığı halde başkalarının ürünlerini, hizmetlerini pazarlayarak kendisine gelir sağlar. Yani her 2 tarafta bu işten karlı çıkar.

Affiliate Marketing Pazarlama İşi midir?

Kafanızda nasıl bir pazarlama anlayışı var bilmiyorum. Ancak satış ortaklığı sisteminde ürünler sadece belirli taktikler uygulanarak kimseyle muhattab bile olmadan pazarlama yapılır. Ayrıca dünya da içinde pazarlama olmayan bir iş yoktur. Ama sizin bildiğiniz pazarlama, kapı kapı dolaşıp insanlara bir şey satın alması için yalvarmaksa bunun satış ortaklığı sistemi ile uzaktan yakından alakası yoktur.

Affiliate Marketing Nasıl Bir İştir?

-Öncelikle son derece ciddi ve zengin baba, miras, loto gibi durumlar hariç normal hayatta asla kazanamayacağınız paraları kazanabileceğiniz bir iştir.

-Ne satıcıyı tanırsınız ne de alıcıyı!

-Alıcıya karşı hiçbir sorumluluğunuz yoktur.(Yardım,bilgi vb.)

-Kazanacağınız paraları almanız garanti ve önceden belirli miktarlar olduğu için bir sürpriz yaşamazsınız.

-Kesinlikle ve kesinlikle yok üye bul, ona tıkla, bunu ikna et veya saadet zinciri tarzı bir iş değil aksine alakası bile yoktur.

-Vergi vs. gibi konularda sorun yaşamazsınız, çünkü gelirleriniz size ödenmeden vergiler kesilerek devlete sizin adınıza ödenir.

Affiliate Marketing İle Ne kadar kazanılır?

Öncelikle bu sizin ne kadar çalıştığınıza,ne kadar bilginiz olduğuna,ne kadar sabırlı ve çalışkan olduğunuza göre değişir. Hatta buna ilave edebileceğimiz onlarca etken vardır. Örneğin ne kadar zekisiniz? Ne kadar çalışkansınız? Ne kadar sabırlısınız? Ne kadar şanslısınız?

Ben şahsen bu işin uzun süredir içinde olan biri olarak, hiç kazanamayanı da gördüm, aylık 100200 TL kazanıp ‘’Allah bereket versin, sigara param çıktı, faturalar için param çıktı vs.’’ diyeni de gördüm, aylık 3040.000 TL kazananı da.

Yani diyeceğim şuki başkalarının ne kadar kazandığı, ne kadar sürede kazandığı asla ve asla sizin ne kadar kazanacağınızı, ne kadar sürede kazanmaya başlayacağınızı hatta ve hatta kazanıp- kazanmayacağınızı dahi garanti etmez, hatta belirleyici bir unsur bile değildir. Her birey çok farklıdır, nasıl herkes aynı ilkokula gidip kimi doktor, mühendis vs. olurken kimisi işsiz, amele oluyorsa internet marketing işinde de durum aynıdır.

CPA (COST PER ACTION) HAKKINDA BİLGİLER:

İnternetten para kazanma konusunda daha çok satış ortaklığı sistemine yoğunlaşacağımı, bunun yanında da cpa hakkında bilgiler vereceğimi belirtmiştim. Yeri gelmişken cpa hakkında da bir şeyler anlatayım.

CPA Nedir?

İngilizcesi Cost Per Action olan bu kısaltma PPA (Pay Per Action) olarak da bilinir ve Türkçeye tam çevirisi ‘’Hareket Başı Ödeme/Kazanç’’ şeklinde çevirmek mümkündür. Daha rahat anlamanız için ise buna ‘’İşlem Başı Kazanç’’ olarak görebilirsiniz.

CPA , Satış ortaklığının bir koludur ve arasında bazı farklar bulunmaktadır. Bildiğiniz üzere satış ortaklığı sisteminde komisyon kazanmak için belli bir ürünün satışına aracılık etmiş olmak gerekiyor, yoksa herhangi bir komisyon kazanamıyoruz. CPA sisteminde ise satış yapmak şart değildir. Hiçbir satış gerçekleştirmeden insanlara basit bir formu doldurtarak ( Bu form ad, soyad, şehir vs. olabilir, sadece e-mail olabilir, sadece tel no olabilir, ve hatta sadece zip code (posta kodu) bile olabilir- promosyonu yapılacak siteye göre bu değişiklik göstermektedir.) para kazanmak mümkündür.

Ne kadar kazanırım?

Cpa sistemini kullanan reklam verenlerin belirlediği genelde sabit bir oranda kazanırsınız. Bu 0,50 TL’den 7-8 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Düşünün birini bir web sitesine yönlendiriyorsunuz, kişinin o siteyi kullanabilmesi için önüne bir form çıkıyor ve kişi o formu doldurduğu an siz komisyonu kazanmış oluyorsunuz. Daha sonra alışveriş yapsın yapmasın sizin probleminiz değil!

Peki insanlar o formları neden doldursun?

CPA sisteminde genelde ziyaretçiye bir teklif sunulur. Örneğin mail adresinizi bırakın ve Iphone 5 çekilişine katılın! , veya ücretsiz bir deneme ürünü gönderilecek olabilir; adınızı, soyadınızı ve adresinizi bırakın size ücretsiz makyaj seti gönderelim! Gibi. Daha birçok kolu vardır, örneğin banka kredileri, online oyunlar (evet birine oyun oynatarak para kazanabilirsiniz!) , private shopping siteleri (trendyol, markafoni gibi).

Yani özellikle ziyaretçi odaklıysa doldurmaması için hiçbir sebep yoktur. Şöyle düşünün banka kredisi arayan birini online bir sisteme yönlendiriyorsunuz, banka o kişiye diyor ki mail adresinizi, tel numaranızı, tc kimlik numaranızı bırakın, ne kadar kredi alabileceğinizi size bildirelim, ben size soruyorum şimdi neden doldurmasın?

Bu tarz işlemlere ‘’CPA Offer’’ denilir, ve yüksek oranda geri dönüş sağlamasının nedenleri;

-Üyelik ücretsizdir, sizin komisyonu kazanabilmeniz için ziyaretçiden herhangi bir ödeme, kredi kartı bilgisi vs. alınmasına gerek yoktur.

  • Bu bir çekiliş olabilir. Kim ücretsiz olarak bir Iphone, Samsung Galaxy S3, Notebook, Ipad 2 kazanmak istemezki? Heleki çekilişe katılmak ücretsiz ise.
  • Ücretsiz bir ürün gönderilecek olabilir; Kayıt yaptırdığınız taktirde denemeniz için size numune adı verilen ücretsiz ürün gönderimi yapılıyor olabilir, yine soruyorum bedava sakız dağıtılsa sıraya geçtiğimiz bir dünyada kim ücretsiz ve kıymetli ürünler istemez?

Bu işten bu şirketlerin çıkarı ne? Neden bu paraları ödüyorlar?

Gayet basit. Müşteriye ulaşmanın en kolay yolu odaklı müşteri ile iletişim halinde olmaktır. Doldurttuğunuz formun içeriği ne olursa olsun bir şekilde şirket ve üye arasında iletişim kurulmasına olanak tanır. Şirket potansiyel müşteriyle mail, telefon, posta gibi yöntemlerle iletişime geçer ve ürününü satar. Yani bu durumda herkes karlıdır.

Ben hala anlayamadım CPA mantığını diyorsanız bir örnekle çok NET bir şekilde anlatacağım, bu sefer anlayacağınızdan emin olabilirsiniz:

ÖRNEK:

Trendyol’u mutlak duymuşsunuzdur. Trendyol trenyol olmadan önce kazandırdığınız her üye için 2,3 tl ödeme yapıyordu. Trendyol epey bir süre CPA yöntemini kullanan bir ‘’Reklamveren’’ di. Satış ortaklığı linkiniz ile birini bu siteye gönderdiğinizde karşınıza aşağıdaki ekran çıkıyordu ve buraya üye olan her kişiden ister alışveriş yapsın ister yapmasın para kazanıyordunuz.

Gördüğünüz üzere kişinin % 90’a varan indirimlerden faydalabilmesi için ‘’tek yapması gereken’’ mail adresini yazıp Hemen Üye Ol butonuna tıklamasıdır. Bu üyelik ücretsizdir.

Aynı şekilde sizin de komisyon kazanabilmeniz için gönderdiğiniz ziyaretçinin tek yapması gereken o gördüğünüz mail adresini bölümüne mail adresiniz yazıp onaylamasıdır. Peki doldurduğunda ne olur?

Şu olur; Trendyol’u ele alacak olursak; Trendyol gönderdiğiniz kişinin alışveriş yapıp yapmamasında bakılmaksızın, her ücretsiz üyelik başı 2,30 TL ödemekteydi. Ayrıca gönderdiğiniz kişinin alışveriş yapması durumunda, ilk alışveriş için 13,00 TL ödüyordu.

Tabii trendyol için artık bu durum söz konusu değil. Şu an itibariyle trendyol farklı bir affiliate sistemi uyguluyor. Artık üye kazandırarak para kazanamazsınız. Maalesef Türkiye’ de ki online alışveriş siteleri satış ortaklığı sisteminin düşmanı. Müşteri kazanıp işleri bitince satış ortaklığını durduruyorlar. Bugün itibariyle tnedyolun 20.000 üyeye ulaştığı söyleniyor. İşleri bitti tabii. Amerika ve diğer Avrupa ülkelerinde bu durum böyle değil. Amerikanın en büyük alışveriş sitesi Amazon halen satış ortaklığından para kazandırıyor. Alibaba.com, Aliexpress bunlara dünyanın her yerinden satış ortağı olabiliyorsunuz.

Trendyol şu anda İnfluencer Affiliate Sistemini kullanıyor.

Trendyol Affiliate Programında Yer Almanın Ön Koşulları

  • Instagram’da takipçi sayınız 10 binin üzerinde olmalıdır.
  • Takipçi ve etkileşimlerinizin (beğeni, yorum, izlenme vs.) organik olmayan yollarla edinilmemesi, tamamen organik olması gerekir.
  • Her influencer kazancı fatura edebileceği bir şirket/ajans ile çalışmalıdır ve aktif ürün satışı yapılan bir hesap olmamalıdır.

Trendyol satış ortaklığı için sadece instagram hesabı olanlar başvurabilir. Tabii takipçi sayısı en az 10.000 kişi olmak zorunda. Eğer bu şartlara uyan bir instagram hesabınız varsa buraya tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

Bugün itabariyle Türkiye’ de elle tutulur bir satış ortaklığı sitesi maalesef ben bilmiyorum.

Tabi bunu genel bir tabir olarak almayın, her reklamveren için bu durum farklıdır, daha fazla komisyon veren daha az komisyon veren, satıştan + pay veren reklamveren siteleri de bulunmaktadır, bu sadece Trendyol örneğidir.

Şimdi düşünün alışveriş konusunda bir web siteniz var diyelim ve sitenizden Trendyol’un CPA sistemini kullandığı zamanlarda günlük 100 kişiyi yönlendiriyorsunuz, bunlardan % 10’u ücretsiz üye olursa 2,3×10= 23 TL kazandınız. Bu 10 kişiden sadece 2 kişisi dahi alışveriş yapsa 13×2=26 TL daha kazandınız. 23+26=49 TL, düz hesap 50 TL diyelim, aylık geliriniz 50×30= 1500 TL oluyordu. Ama artık yok. Sadece konuyu anlayın diye örnek veriyorum.

Ve gördüğünüz üzere herşeyi minimum olarak hesapladım!

ÇOK ÖNEMLİ BİR NOT:

Bu sistemi görenler genelde, yahu bu sistem çok daha kolaymış o zaman ben direkt olarak CPA yönteminden başlayayım gibi bir yanılgıya düşerler, muhtemelen sizin de şuan düştüğünüz gibi.

CPA sistemi göründüğü kadar kolay değildir, bu sistemi düzgün bir şekilde uygulamak için ‘’Satış Ortaklığı’’ sistemini çok iyi öğrenmek, tecrübeler kazanmış olmak gerekir. Yani ne kadar kolay durursa dursun internetten para kazanmayı yeni öğrenen birinin CPA ile başlaması kesinlikle tavsiye edilmez ki teknik olarak başlayamazsınız da.

Çünkü:

  • Cpa offerlarını (cpa tekliflerini) görebileceğimiz ve linkimizi alabileceğimiz CPA networkleri bulunmaktadır, tıpkı satış ortaklığında olduğu gibi. Ancak CPA networkleri acemilerin üyeliğini kabul etmez. Bu tarz networklere üye olabilmeniz için bir WEB SİTENİZ, YA DA BLOĞUNUZ un olması gerekir, hatta bu bile yeterli değildir, başarılı bir BLOG ya da web sitenizin olması gerekir. Mesela ben HOSTİNGER satış ortaklığına defalarca müracaat etmeme rağmen onay alamadım.
  • Kabul aşamasında cpa networkü genelde telefon ve mail ile sizinle iletişime geçip, size internet pazarlaması hakkında nasıl bilgilerinizin olduğunu, hangi yöntemleri kullanmayı bildiğinizi, hedeflerinizi vs. sorar. Bunu bir nevi bir mülakat olarak kabul edebilirsiniz. Bu mülakatı geçemezseniz üye de olamazsınız.
  • Mülakat kısmını geçip üye olsanız dahi, cpa reklam verenlerinin, her reklamverene göre değişmekle birlikte, satış ortaklığı sisteminde bulunmayan çok katı kuralları vardır. Mesela bazısı facebook, twitter ile müşteri gönderilemez der, bazısı izin verir. Bunun gibi çok kural vardır, eğer bu kurallara uyulmazsa kazandığınız komisyonlar ödenmez.

Şimdi aklınıza şöyle bir soru gelmiş olabilir; Yahu madem acemileri kabul etmiyor CPA sistemleri, biz neden öğreniyoruz bu sistemi?

Bunun cevabı son derece basit, bu sistem gerçekten en kazançlı sistemlerden biri ve öğrendikleriniz sayesinde yakın zamanda profesyonel bir satış ortağı olabilirsiniz. Bu seviyelere ulaştığınızda CPA sisteminden para kazanmanızı istiyorum. İşte en başta söylediğim daha çok satış ortaklığı daha az CPA anlatacağım dememin sebebi bu, çünkü siz işe satış ortaklığı ile başlayacaksınız, bu işi düzgün bir şekilde öğrendikten sonra eğer isterseniz CPA sistemlerine geçiş yapıp kazançlarınızı kat be kat artırabilirsiniz.

Türkiye gibi, satış ortaklığı ağlarının ve ürünlerinin kısıtlı olduğu bir ülkede CPA yöntemini size anlatmamak benim için işin kolayına kaçmak sizin için ise büyük haksızlık olurdu!

ÖNEMLİ NOT 2:

BU YÜZDEN:

Birazdan satış ortaklığı sisteminin alt yapı ve öğrenme kısmını bitirip, esas önemli olan uygulama bölümüne geçiş yapacağız. Şuan size en büyük tavsiyem ‘’Satış Ortaklığına’’ konsantre olmanız, bu alanda kendinizi gerek elinizdeki kaynakla gerek kendi çabalarınızla geliştirmenizdir. Diğer tavsiyem ise CPA sisteminin aklınızın bir köşesinde durmasıdır, yeri ve zamanı geldiğinde bu sistemi de kullanarak kazançlarınızı katlayabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT 3:

Uygulamaya geçtiğinizde gerek dijital gerekse fiziksel ürünlerin pazarlanması yoluyla satış ortaklığı yapmayı öğreneceksiniz.

Şimdiye Kadar Neler Öğrendik?

Şimdiye kadar öğrendiklerinizi gözden geçirin. Uygulamaya sağlam bir temel olmadan başlarsanız sürekli olarak bocalarsınız. Aşağıda şimdiye kadar anlattıklarımı özetledim, eğer bu özete baktığınızda size hala yabancı gelen bir şeyler var ise lütfen o konuyu tekrardan okuyun:

  • İnternetten para kazanmak kavramını, bunun için ne gibi ‘’sistemler (satış ortaklığı- cpa)’’ ve ne gibi ‘’araçlar(Google, web site, facebook, twitter vs.)’’ olduğunu öğrendik.
  • İnternetten para kazanmak için temel bilgi ve kavramları öğrendik.
  • İnternetten en çok kazandıran sistemler olan ‘’Satış Ortaklığı’’ ve ‘’CPA’’ yöntemlerinin ne olduğunu örneklerle derin olarak inceledik.

Yani şu anda kendinize satış ortaklığı ve cpa nedir çok iyi olarak teoride anladım, şimdi yapmam gereken bu sistemlerin gerçekte nasıl uygulandığını öğrenmek (ki öğreneceksiniz) diyebiliyorsanız; Tebrikler!! İlk bölümü başarıyla bitirdiniz demektir!

Unutmayın sağlam bir temel her şeyin başlangıcıdır.

BÖLÜM 2: Uygulamalı Eğitimler: Adım Adım Satış Ortaklığından Para Kazanmak

Bir önceki bölümde hem internetten para kazanma konusunda açıklamalar yaptık hem de güzel bir altyapı oluşturmuş olduk. Bu bölümde artık uygulamalı eğitimlere geçeceğiz, yoğun bir öğrenme ve çalışma dönemi sizleri bekliyor, ancak burası işin en zevkli kısmı! Çünkü her adımda internetten para kazanmaya biraz daha yaklaşacaksınız, ve inşallah sonunda da emeklerinizin karşılığını alıp para kazanmaya başlayacaksınız. Yürekten başarılar diliyorum…

Uygulamalı eğitimlere bir ön hazırlık olarak sizler için bir video hazırladım. Bu video içerisinde bu sektörde dikkat etmeniz gereken noktalar, internetten gerçekten para kazanılıp kazanılmadığı, internet pazarlama ve satış ortaklığı sistemlerinin olumlu-olumsuz gelişimi ve günümüzdeki uygulamaları hakkında bilgiler bulacaksınız. En önemlisi ise videonun içinde saklı. Dürüst bir şekilde hazırladığım bu videoyu Videolarınızın bulunduğu klasördeki 1. Video dikkat etmeniz gerekenler videosunu izleyebilirsiniz.

Eğer videoyu izlediyseniz, internetten gerçekten para kazanıldığını, bunu birçok insanın başarabildiğini görmüş oldunuz. Ayrıca ‘’günümüzde’’ internetten hemen kazan, hiçbir şey yapmadan kazan, oturduğun yerden kazan gibi iddiaların gerçek olmadığını, ancak gerçekten çalışır ve emek verirseniz bunun karşılığını internetten gerçekten çok büyük rakamlar kazanarak alabileceğinizi öğrenmiş oldunuz. Bu videodaki tek amacım sizi hem motive etmek, internetten gerçekten para kazanabileceğinizi ve bunu birçok kişinin zaten yaptığını göstermek, aynı zamanda bunun ‘’çocuk oyuncağı’’ gibi görülmemesi gerektiğini, her iş gibi internetten para kazanmak için de çalışma ve emek vermek gerektiğini sizlere göstermektir.

Bu mesajı almış olmanızı umut ediyorum. Yoğun bir çalışma dönemi bizleri bekliyor, artık uygulamalı eğitimlere geçebiliriz.

ADIM 1: SATIŞ ORTAKLIĞI NETWORKLERİNİ TANIYALIM;

Kategorilerine Göre Satış Ortaklığı Ağları, Kayıt İşlemleri, Panel Kullanımları

İlk adım olarak satış ortaklığı ağlarını (affiliate network) kategorisel olarak inceleyeceğiz, daha sonra hangi satış ortaklığı ağı veya ağları hoşunuza giderse onlara kayıt olacak ve bir sonraki adım için hazır olacaksınız.

Satış Ortaklığı Networkü ne demek daha önce açıklamıştım, detaylı bilgi için o alana bakabilirsiniz. Ancak yinede kısaca açıklamak gerekirse; Satış ortaklığı sisteminde adı üstünde satış ortağı olabileceğimiz ürünlerin olması gerekiyor. Ürünü olup, bu ürünü satış ortaklığı sistemi ile sattırmak isteyenlerin ise satış ortaklarını bulabileceği bir mekanizma olması lazım. İşte satış ortaklığı ağları Ürün Sahibi (Vendor) ve Satış Ortağı (Affiliate) arasında köprü niteliği taşıyan bir oluşumdur. Buna göre ürün sahipleri ürünlerini bu ağa eklerler, satış ortakları istedikleri ürünlere satış ortağı olur, satış gerçekleştiğinde ise belirlenen komisyon oranındaki tutar hem ürün sahibinin hem de satış ortağının hesabına yansıtılır.

Satış ortaklığı ağının tek faydası köprü görevi görmek değildir. Aynı zamanda ortaya çıkabilecek bir dolandırıcılık veya problem durumlarını daha olmadan engeller. Şöyle düşünün, ürün sahibinin direkt kendisi satış ortağı alıyor olsaydı; Satış ortağı oldunuz, 10 tane ürün sattınız, ürün başı 50 TL kazanıyorsunuz, yani 500 TL alacağınız var. Ürün sahibi bunu ödemiyor, veya kayıplara karıştı, ne yapacaksınız? İşte satış ortaklığı ağında böyle bir durum yaşanması mümkün değildir, çünkü parayı direkt olarak ürün sahibi değil, satış ortaklığı ağı alır ve belli dönemlerde kim ne kadar hak ettiyse hesabına yatırır.

Ayrıca satış ortaklığı ağındaki hesaplarınız sayesinde, promosyonunu yaptığınız ürün kaç tane satılmış, kaç kişi gitmiş, kaç kişi ödeme sayfasına gitmiş gibi birçok raporlama imkanına da sahip oluyoruz.

Satış ortaklığı ağı, hangi satışın kimden geldiğini nasıl biliyor?

Bir ürüne satış ortağı olduğunuz vakit size bir referans linki, yada affiliate linki denilen bir link verilir. Bu link herkes için ‘’eşsizdir’’, böylece satış ortaklığı ağı otomatik olarak satışın kimden geldiğini algılar ve ona göre komisyon dağılımı otomatik yapılır.

Benim linkimden giden biri ya daha sonra direkt olarak siteye giderse? Veya google’da arayıp bulursa o zaman ben komisyon kazanamayacak mıyım?

Bu satış ortaklarının en çok kafalarına taktıkları sorulardan biridir, o yüzden peşinen cevaplamak istedim. Linklerinizde ‘’Çerez’’ adı verilen bir uygulama vardır (otomatik olarak), Yani bir kişi sizin linkine tıkladığında bu çerez kişinin bilgisayarına atılır, ve 1 ay, 3 ay, 1 sene,2 sene vs. kişinin bilgisayarında kalır, böylece o kişi o an çıkıp daha sonra direkt olarak satış sitesine gitse de, google’dan arayıp tekrar bulsa da komisyonu siz kazanırsınız. Yani bugün promosyonunu yaptığınız bir ürün size 1 sene sonra bile para kazandırma potansiyeline sahiptir.

Peki Satış Ortaklığı Ağlarının Bu İşten Karı Ne?

Çok basit, onlar da her satıştan belirli oranlarda komisyon alır J Hem de hem sizden hem de ürün sahibinden.

Peki Vergi İşi Nasıl Oluyor? Bu yaptığımız İş Yasal mı?

Tabiki yasal. İlk olarak ürün satışında KDV uygulaması vardır, yani bir ürün fiyat+ kdv şeklinde satılır ve bu miktar direkt olarak devlete satış ortaklığı ağı tarafından ödenir. Diğeri ise gelir vergisidir (Stopaj), eğer fatura kesemiyorsanız toplam kazancınızın % 10 ‘u gelir vergisi olarak yine satış ortaklığı ağı tarafından devlete ödenir, size de makbuzu gösterilir. Yani yalan, yanlış hiçbir şey yoktur!

Satış Ortaklığı Ağları hakkında bu kadar genel bilgi yeter J Daha fazla sorunuz varsa ilgili satış ortaklığını ağına sorabilirsiniz bunu. Bizim ise odaklanmamız gereken çok daha önemli şeyler var.

KATEGORİSEL OLARAK SATIŞ ORTAKLIĞI AĞLARI

Bazıları çıkar size hayatınızda tek kuruş dahi kazanamayacağınız satış ortaklığı ağlarını marifetmiş gibi liste şeklinde sunar! Bense sadece bilmeniz gerekenleri ve gerçekten para kazanabileceğiniz ağları anlatacağım size ve bunların büyük çoğunluğu Türkçe olacak.

Dijital Ürünlerin Bulunduğu Satış Ortaklığı Ağları (Ve Kayıt İşlemleri)

Bu bölümde dijital ürünlerin bulunduğu satış ortaklığı ağlarını inceleyeceğiz ve videolu anlatımlarla bu ağlara nasıl kayıt olabileceğimizi öğreneceğiz. Aklınıza gelebilecek bazı sorular ve cevapları:

  1. Dijital Ürünlerin Bulunduğu Satış Ortaklığı Ağları Demişsiniz, Dijital Ürün Nedir ki?

Dijital ürün; Genelde e-kitap formatında, Eğitim setleri, bazı servisler (üyelik, eğitim portalı gibi), videolu eğitim setleri gibi ürünlere verilen genel isimdir. Örneğin şuan okuduğunuz ‘’Master Kazanç’’ dijital bir üründür.

Önemi: Bir mal niteliğinde olmadıkları için (yani yazarın sadece kopyalarını sattığı, bir ‘’geliş ücreti’’ olmadığı için komisyon oranları yüksektir (% 40-75 arası)

  • Neden Bu Ağlara Kayıt Olmalıyız?

Satış ortaklığı gibi bir işlemden bahsediyoruz, bir ürüne satış ortaklığı yapabilmemiz için ortada bir ‘’Ürün’’ olması gerekir, işte satış ortakları ağları bu ürünleri bize sunan ve kazançlarımızı bize gösteren+ ödeyen web site formatında ağlardır. Yani bu işe başlamak için satış ortaklığı ağlarından önce bir hesap açmamız gerekir ki bu işlere başlayabilelim.

Not: Aşağıdaki eğitimlerde satış ortaklığı ağları hakkında bilgi verilmekte, video eğitimler ile de nasıl kayıt olunacağı anlatılmıştır. Hepsine kayıt olmanız gerekmez, özelliklerine göre istediğinize veya hepsine kayıt olabilirsiniz.

Satış Ortaklığı Ağları:

Xticaret.Com : Xticaret Türkiye’de kurulan ilk satış ortaklığı ağıdır. Bu işi bilen hemen hemen herkesin bildiği ve çoğunluğu tarafından kullanılan bir satış ortaklığı ağıdır. İçerisinde çoğunlukla yüksek komisyon veren dijital ürünler bulunmaktadır.

Sunmuş olduğu detaylı raporlama, eski ve güvenilir olması ve oturmuş bir sisteminin olması xticaret’i önemli kılmaktadır. Xticaret tüm satışlardan % 15 komisyon alır, ayrıca ürün fiyatlarından KDV düşüldükten sonra panele yansıtılır, fatura kesemiyorsanız % 10 da gelir vergisi kesilir kazançlarınızdan. Evet biraz fazla ancak yapabileceğimiz bir şey yok, devlet bu vergileri zorunlu tutmuştur.

Xticaret bünyesinde 100’den fazla dijital ürün bulunmakta olup bu sayı sürekli artmaktadır.

Xticaret’in tek kötü yanı ücretli olmasıdır (Tek seferlik 20 TL), ilk başta ücretsiz olan bu ağ, daha sonra sadece bu işi ciddi şekilde yapacak kişileri istiyoruz diyerek 20 TL kayıt ücreti almaya başlamıştır.

Bunun dünyada başka bir örneği yoktur! Ancak bu pek hoşumuza gitmese de Türkiye sınırları içerisinde satış ortaklığı yapacaksanız Xticaret olmadan olmaz, anlatımlarımızda da xticaretin büyük yer kapladığını hesaba katarsak Xticaret’e kesinlikle katılmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca benim tüm ürünlerim de xticaret bünyesinde yer almaktadır. Aşağıdaki linke tıklayarak siteye gidebilir, nasıl kayıt olabileceğinizi öğrenebilir ve ayrıca kayıt olduktan sonraki panel kullanımını öğrenebilirsiniz.

Xticaret’e katılmak için tıklayın>>

Not: Xticaret kazançlarınızı ayda 2 kez olmak üzere ayın 58 arası ve 18-21 arasında yapmaktadır. Hesabınızı oluşturduktan sonra paneldeki Hesabım> Bilgilerim’e tıklayarak sizden istenen banka hesap bilgilerini girmeniz gerekir. (İş Bankası veya Paypal)

ClickMerkez.Com: Xticaretten uzun bir süre sonra piyasaya çıkmış, iyiki de çıkmış ve çok güzel bir alternatif olmuştur. Ürün sayısı her geçen gün artmakta olup güvenilir bir ortam oluşturdukları için satış ortaklarının son dönemlerde en çok tercih ettikleri platformlardan biri haline gelmiştir.

2017 Güncelleme: Sevgili arkadaşlar, clickmerkez ortakları arasındaki anlaşmazlıktan dolayı ikiye ayrılmıştır, ancak ana domain olan clickmerkez şuan iş görmüyor olarak gözükmektedir. Bu yüzden ücretsiz olarak kayıt olabileceğiniz diğer adres olan OdakliPazar.com sizlere tavsiye ediyorum. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz. Not: Kayıt ve link alma işlemleri oldukça basittir, o yüzden anlatım

yapma ihtiyacı duymadım, sıkıntı yaşarsanız iletişim adreslerinden destek alabilirsiniz. Clickmerkez sonradan aktif olur mu bilmiyorum, o yüden şimdilik linki ve eğitim videosunu tutuyorum ancak bilmeniz gereken nokta clickmerkez şuan için AKTİF DEĞİLDİR, o yüzden o eğitimi atlayabilirsiniz.

Clickmerkez’e üye olmak ücretsizdir, Üye olmak için tıklayınız:

Not: Clickmerkez affiliate ödemelerini ayda 2 kez 15 günlük periyodlarla yapmaktadır. Banka bilgilerinizi profilinizden doldurabilirsiniz. Detaylı bilgi için lütfen clickmerkez sitesini inceleyiniz.

Clickbank.Com: Dünyaca ünlü satış ortaklığı ağıdır. İçinde farklı kategorilerden binlerce ürün bulunmaktadır. O kadar ünlüdür ki artık satış ortaklığı (dijital ürünler için ) nerdeyse clickbank ile özdeşleşmiş durumdadır.

Çok sağlam bir network olmasıyla birlikte, Clickbankten para kazanmak için çok iyi derecede İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca dillerinden birini biliyor olmanız gerekir.

‘’İngilizce bilmeden para kazan’’ vs. gibi saçmalıklar hep clickbank’e uyarlanmıştır ancak bu en azından bulunduğumuz dönemde mümkün değildir. Eskiden bazı kişiler adwords reklamlarıyla kör topal biraz kazanç sağlamıştır ancak günümüzde adwords satış ortaklarını kapı dışarı ettiği için clickbank’ten yukarıda saydığım dillerden en az birini bilmiyorsanız para kazanmanız çok ama çok zordur. Yinede böyle bir satış ortaklığı ağını bir para kazanma kitabında anlatmamak olmaz.

Dil zorunluluğunun yanında clickbank ürünlerini satmak için inanılmaz bir rekabet vardır ki buda normaldir. Düşünün biz Türkiye’deyiz ve clickbank ürünlerini satmaya çalışıyoruz, koca bir kıta İngilizce konuşuyor, İngiltere, kanada, Avustralya hatta Hindistan cabası! Yani böyle bir ortamda dil bilmeden para kazanacaksınız diyenlere şaşırmamak cidden elde değil.

Size öğreteceğim Türkçe sistemler ile clickbank’ ihtiyacınız da yok açıkçası, o yüzden çok büyük bir kayıp değil sizin için.

Not: Clickbank ile hem çek ile hem de banka hesabınıza para çekebiliyorsunuz, banka hesabınıza para çekebilmeniz için en az 2 kez çek ile ödeme almış olmanız gerekir. Bu eğitim setinde clickbank’e çok yoğunlaşmayacağımız için, ödeme bilgileri hakkında Google’da aramalar yapabilirsiniz. Örneğin Clickbank çekleri nerede bozdurulur? Gibi. Böylece değişik kişilerin tecrübelerinden faydalanabilirsiniz. Ben çek hakkımı çoktan doldurduğum için banka hesabıma çekiyorum kazançlarımızı, banka hesabınıza para çekebilmek için 2 kez çek aldıktan sonra clickbank’e banka hesabınıza para çekmek istediğinize dair bir mail atacaksınız, İngilizcesi olmayanlara zaten clickbank’i tavsiye etmediğim için clickbank ile iş yapacaksanız, İngilizceniz vardır demektir bu, bunu da zaten ufak araştırmalar ve clickbank’e ulaşarak yapabilirsiniz.

2017 GÜNCELLEME: Alternatif Satış Ortaklığı Programları

Şimdiye kadar aldığım geri dönüşümlerde alternatif satış ortaklığı programları istenildiğini gördüm. O yüzde sizlere yardımcı olmak adına ‘’Kazanç olanakları yüksek ancak bir o kadar da rekabetli ve zor ‘’ olan alanları da sizlerle paylaşmak istedim. Bunları şimdiye kadar paylaşmamış olma sebebim ise üstte bahsettiğim gibi kazanç olanakları yüksek olmasına rağmen son derece rekabetli olmalarıdır. Ve sizler yeni başladığınız için, sizi direkt olarak bu rekabetin kucağına atmak istemedim. Ancak birçok kez bu istek yinelenince ve hatta kendi imkanlarıyla buralara ulaşanların ‘hocam bize neden öğretmediniz?’’ serzenişleri yüzünden zamanı geldiğini düşünüyorum. Ancak yine de bu alanlara biraz tecrübe kazandıktan sonra girmenizi ısrarla tavsiye ediyorum. Unutmayın ben bu işlere sıfırdan başladım ve sıfırdan başlamanın zorluklarını bildiğim için sizi olabildiğince kolay şeylere yönlendirmeye çalışıyorum. Yeterince bilgi sahibi olduktan sonra önünüz zaten açık olacaktır.

  1. FOREX Satış Ortaklığı Programları: Malumunuz üzere forex artık ülkemizde legaldir ve herhangi bir sorun olmadan satış ortaklıkları da yapılmaktadır. Forex; para birimleri arasındaki iniş ve çıkışları önceden tahmin ederek paranızın 100 katına kadar işlem yapabildiğiniz bir alandır. Bu konuda bilginiz varsa veya geniş bir araştırma sürecinden sonra makale yazabilecek bilgiye ulaşabilirsiniz kazançlar oldukça iyidir.

Program: http://www.gcmpartner.com/ Gcmforex’in satış ortaklığı programıdır. Dahil olduktan sonra her türlü desteği alabilirsiniz. Ülkemizde birçok forex şirketi vardır; satış ortaklığı programlarına google’da ‘’forex satış ortaklığı’’ gibi aramalarla ulaşabilirsiniz.

Nasıl yaparım: 1. Forex üzerine bir blog açarak (ki bu çok fazla emek ve bilgi araştırması demek) forex şirketi arayan insanları bu tarz sitelere gerek master kazanç tekniğini kullanarak gerekse banner vb. araçlarla yönlendirebilirsiniz.

  • Forex de internet üzerinden para kazanmak için bir yöntem diyebiliriz (çok riskli bir yöntem- yeterince bilginiz olmadan asla ve asla girmemeniz gereken bir alan!) o yüzden internetten para kazanmak üzerine bir site oluşturup forex’e yönlendirme yapabilirsiniz, yine benim taktiklerimi ve banner vb. araçları kullanarak. Genelde kişilerce bu yöntem benimsenmektedir, birçok örneğini internette görebilirsiniz.

Not: Şuan hiçbir şey yapmayın. Yukarıda yazdığım maddeler eğitiminiz tamamlanınca işe yarayacaktır, şuan değil. Ayrıca lütfen forex gibi alanlara girmek istiyorsanız bunu ikinci projeniz olarak yapın, ilk olarak burdan giderseniz hüsran yaşayabilirsiniz.

  • İkili Opsiyon Siteleri: Forex’e benzer bir sistemdir, detaylı bilgiyi web’de bulabilirsiniz. Ülkemizde İLLEGALDİR, YANİ YASAL DEĞİLDİR. Hatta BDK şuan bu siteleri engellemektedir. Oldukça riskli sistemlerdir, satış ortaklığı yönünden kazanç olanakları yüksektir. Ben yukarıdaki iki durumdan dolayı sizlere link veremiyorum, ancak illaki girmek isterseniz google’da ikili opsiyon şirketleri diye aratıp alt kısımlarda ‘’Affiliate’’ veya ‘’Satış Ortaklığı’’ ‘Partner Program’ gibi linklere giderek bulabilirsiniz. Not: TR harici bir ülkeye yönelik bu işleri yapabilirseniz çok kazançlı programlar bulunmaktadır (üye başı 100$ gibi)
  • Yeşil Kart Siteleri: Yeşil kart Amerika’ya yerleşmek isteyenler için bir pasaport türüdür. Bu pasaport türünü çıkartmak ise oldukça meşakkatlidir. Bu yüzden her yerde olduğu gibi sizin yerinize bütün işleri yapan aracı şirketler bulunmakta ve haliyle bu şirketleri ilgili kişilerden yüksek meblağlarda ücret istemektedir. İşlemler oldukça bunaltıcı ve karışık olduğu için birçok kişi de bu parayı öder. Siz de bu şirketlerin satış ortaklığı programlarından faydalanarak gelir elde edebilirsiniz.

Şirket: http://www.greencard724.com/Affiliate/

Şirket 2: http://www.yesil-kart.com/index.php?sayfa=partner

Yine her zaman google’da ‘’ yeşil kart satış ortaklığı programları’’ gibi aramalar yaparak daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Önemli Not: Şimdilik bu kadar sevgili arkadaşlar, gelecek tepki ve başarı durumlarına göre ileride bu listeyi güncelleyebilirim. Sizlere tavsiyem ise ürün sıkıntısı çekmeyin, google’da satış ortaklığı programları gibi aramalar yaparak çok çeşitli alanlarda bu fırsatı sunan sitelere ulaşabilirsiniz, eğer ki bunlar size yeterli gelmediyse.

ADIM 1.2 CPA NETWORKLERİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Bu adımda CPA networklerinin neler olduğu ve nasıl kayıt olacağımızdan bahsedeceğim. CPA networkleri satış ortaklığı ağlarından farklı olarak bu işi zaten bilen, bir web sitesi olan profesyonel kişilerin katılımını hedefler. Buradaki en büyük handikap bir web sitesi olma zorunluluğudur. Bunu aşmanın yolları vardır, ilerki eğitimlerde bunları göreceğiz, ancak kısaca bahsetmek gerekirse;

CPA ağlarına kayıt olabilmek ve CPA yöntemini kullanabilmek için 2 adet Özel Taktik:

  1. CPA işine hiç girmeden önce satış ortaklığı sistemi ile bu işe başlayarak, bir web sitesi sahibi olduğunuzda ki satış ortaklığı eğitimini bitirdiğinizde bu olacak ve bu siteniz ziyaretçi çeken, başarılı bir web siteye dönüştüğünde, daha çok kazanmak için CPA işine girebilirsiniz, böylece kayıt esnasında karşılaşacağınız web sitesi zorunluluğunu aşmış olursunuz.
  • Size bu adımdan sonra ürün seçimini öğreteceğim, orada bir de CPA ürün seçiminden bahsedeceğim. Orada size etkili bir taktik verdim; Öyle ki hiç kayıt olmadan direkt CPA ürünlerine yönelik bir web site kurarak, siteniz başarıya ulaştığında CPA networklerine kayıt yaptırıp bu handikapı aşabilirsiniz, böylece ilk işini cpa üzerinden yapmak isteyenler, yapabileceklerdir.

Bu uyarılardan Sonra CPA Networklerini Tanıyalım:

Buarada CPA sistemi hakkında temel bilgiler bölümünde oldukça fazla eğitim vermiştim, burada da küçük bir özet geçeceğim ancak tam olarak anlamadıysanız ilk bölüm olan ‘’Temel Bilgiler’’ eğitimlerine geri dönmenizi tavsiye ederim.

CPA yöntemi, satış ortaklığına hem benzer hem farklıdır. Örneğin her ikisinde de satış gerçekleştiğinde komisyon kazanabilirsiniz, ancak satış ortaklığından farklı olarak CPA yönteminde satış gerçekleşmeden de, gönderdiğiniz kişilerin bir formu doldurması veya üye olması neticesinde de para kazanmak mümkün. Yukarıda bu konuda Trendyol örneğini vermiştim, basit bir formu doldurtarak 2.30 TL kazanmanın mümkün olduğundan bahsetmiştim.

Bazı Terimler:

(L) Lead: Tam bir açıklaması yoktur, ancak ilgili bir form doldurarak gönderdiğiniz kişinin üye olması olarak tanımlanabilir. Bu sayede o kişi herhangi bir ürünü alsa da almasa da siz belirli bir oranda para kazanırsınız. Örn: Trendyol örneğinde olduğu gibi, kişi mail adresini girdiğinde siz ‘’Lead’’ gerçekleştirmiş olursunuz.

(S) Sale: Satış anlamındadır. Bazı CPA reklam verenleri sadece satış gerçekleştiğinde komisyon veriyor olabilir, ve/veya hem Lead olduğunda hem de satış olduğunda artı bir komisyon veriyor olabilir. Örnek: Yine trendyol’u ele alacak olursak, sadece Lead olursa 2.3 TL, hem Lead hem Sale (Satış) gerçekleşirse artı 12 TL civarında bir komisyon daha kazanıyorduk.

(%) Yüzde: Bazı CPA reklam verenleri sadece yapılan satıştan yüzde veriyor olabilir. Bu genelde alışveriş sitelerinde karşılaştığımız bir durumdur ancak genel bir yargı değildir. Bu durumlarda genelde Alışveriş Sepeti üzerinden bir oran verilir. Örneğin Yüzdemiz % 5 olsun, kişi bir siteye gitti ve toplamda 300 TL lik bir alışveriş yaptı, bu durumda 15 TL komisyon kazandınız demektir. Yüzde hem avantajlı hem de dezavantajlı olabilmekte zaman zaman. Örneğin bir kişiyi gönderdiniz ve üye olduğu için 2 TL kazandınız diyelim (Lead), kişi herhangi bir alışveriş yapmasa da siz Lead yaptığınız için komisyonu kazanırsınız, ama diyelim ki yine Lead üzerinden değil de % üzerinden % 5 olsaydı ve bu kişi 2000 TL lik bir Notebook satın almış olsaydı; Bu durumda 100 TL kazanmış olacaktınız.

KAYIT OLABİLECEĞİNİZ CPA NETWORKLERİ:

GelirOrtaklari.Com : Gelir ortakları cpa networkleri içerisinde en bilinen networktür. Kısa sürede oldukça büyük ölçekte bir başarı yakalamıştır. Trendyol’dan Hepsiburada’ya kadar birçok büyük firma satış ortaklarıyla ilişkilerini bu CPA ağı üzerinden yürütmektedir.

İçinde alışverişten Online Oyunlar’a kadar birçok alan ve ortaklık yapabileceğimiz web siteleri bulunmaktadır. Fikir vermesi açısından içinde bir resim paylaştım aşağıda:

Gelirortaklari.com’ a üye olmak ücretsizdir, ancak bir CPA ağı olduğu için yukarıda size anlattığım durumlar geçerlidir. Eğer bunları sağlayabildiyseniz:

Gelir Ortaklarına Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın:

Not: CPA networkleri eğitimi bittiğinde size toptan olmak üzere bu ağlara nasıl kayıt olacağınızı anlatan bir video hazırladım. O yüzden şimdilik tıklamadan okumaya devam edin, ve kayıt olacağınız zaman geri dönün J

Maxgelir.com: Bir diğer CPA networkü. Gelirortaklarına benzer bir yapısı ve reklamverenleri bulunmaktadır, kuralları da aşağı yukarı aynıdır. Yine çok önemli ve Türkiye’de bu işi düzgün yapan CPA networklerinden bir tanesidir.

Maxgelir.com’a Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın:

Not: Bunu kısa tutmam, maxgelirin daha önemsiz, gelirortaklarının daha önemli olduğu anlamına gelmez. Sadece gerekli bilgileri verdiğim için kısa tutuyorum, ayrıca kayıt işlemi için yukarıdaki not aynen geçerlidir.

Adtriplex.com : Yine çok önemli bir CPA networküdür. İçinde önemli ve büyük reklam verenler bulunmaktadır. Kayıt olmak için yine CPA kuralları geçerlidir. Benim bu sitede en çok hoşuma giden nokta, gelir ortakları ve maxgelir’den farklı olarak üye olmadan, ne tür reklamların olduğunu, yani nelerin satış ortaklığını yapabileceğimizi ve komisyon oranlarını göstermesidir. Bu anlayışları için gerçekten kendilerini tebrik etmek gerek.

Adtriplex.Com’a Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın:

Sizler için hazırlamış olduğum, CPA networkleri hakkında ve kayıt işlemleri hakkında bilgiler sunduğum videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

2017 güncelleme: Bazı cpa ağları gördüğüm kadarıyla aktifliğini yitirmiş durumda. Aşağıda sizlere alternatif cpa ağlarını sunuyorum. Sizler de google’da ‘’cpa ağları’’ ‘’ cpa türkiye’’ gibi aramalar yaparak daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Her zaman söylediğim gibi kalıplara bağlı kalmayın, araştırmacı olun.

Alternatif CPA ağları:

  1. http://www.reklamaction.com/

ADIM 2: ÜRÜN SEÇİMİ

Satış ortaklığı gibi bir sistemden bahsediyoruz, bir ürüne satış ortağı olabilmek için öncelikle tabi ortada bir ürünün olması gerekiyor. Ürün sorun değil çok sayıda farklı alanlarda mevcut ancak ‘’iyi satan ürün’’, hangi ürün daha iyi satar? Gibi aklınıza sorular mutlaka gelecektir. Özetleyecek olursak tüm bu soruların cevabı karşımıza ‘’Ürün seçme kriterlerin’’ getirir. Bu bölümde kısa bir yazılı anlatım ve uzun bir videolu anlatım yapacağız. Videolu anlatımda her türlü detay verilmiştir. Ancak öncesinde kısa bazı bilgiler vermek gerekirse:

Ürün Seçme Kriterleri:

Uyarılar ve Ödev Sistemi:

  1. Ürün seçimini tamamlamadan önce CPA Ürün Seçimi Videosunu da İzleyin.
    1. Satış Ortaklığı Yapacağınız Ürünleri Not Alın.
    1. Hangi Ürünü Satmalıyım Sorusu…

Önemli Not: Hangi ürünü satmalıyım? Sizce bu ürün satış ortaklığı yapmak için iyi midir? Gibi sorular sormak kesinlikle yasaktır! Size burada doğru ürünü seçebilmeniz için birçok teknik öğretiyorum, bu kriterlere uyan her ürün kesinlikle satar. O yüzden lütfen bu tarz sorular sormayınız!

Ürün Seçme Kriterleri

  1. Fiyat/Komisyon
  2. Satış Grafikleri
  3. Ürünün Satış Sayfasının İncelenmesi
    1. Göze Hoş Gelmeli
    1. Çok karışık olmamalı
    1. İmla ve yazım kurallarına dikkat edilmiş olmalı.
    1. Profesyonel Görünmeli
  4. Ürünün Satış Alanı (DarGeniş)
  5. Ürün hakkında yapılan yorumlar
  6. VideoSatış Sayfası İlişiki Ödeviniz:

Bu kriterlere göre değerlendirdiğiniz (kendinizin de bazı kriterleri olabilir, bunları da ekleyebilirsiniz sorun değil) ürünleri kategorisel bazda not alın, bir sonraki aşamada çok işinize yarayacak.

Sağlık: Böbrek taşları, web sitesi: www.bobrektas

Videolu Eğitim: Eğitim videoları içerisindeki Video 4Ürün Seçimi Adlı Videoyu İzleyerek ve Uygulayarak bu bölümü bitirebilirsiniz.  

Şimdi geldik videolu anlatıma. Sizlere konu ile alakalı 2 ADET video hazırladım, biri normal satış ortakları ağlarından nasıl ürün seçilir, 2.si ise CPA networklerinden ürün seçimi ile alakalıdır. Her ikisini de izlemenizi tavsiye ederim. İlgili videoları izleyerek hem yukarıdaki açıklamaların ne anlama geldiklerini daha iyi kavrayabilir hem de ‘’uygulamalı olarak’’ ürün seçiminin nasıl yapılacağını görebilirsiniz.

Metin Kutusu: Videolu Eğitim: Eğitim Videoları İçerisindeki Video 5- CPA Ürün Seçimi adlı videoyu izleyerek konu hakkında eğitimi tamamlayabilirsiniz.

Adım 3: Kelime Analizi

Kelime analizi internetten para kazanmada çok önemli bir role sahip bir bölümdür. Eğer doğru bir kelime analizi ile doğru kelimeleri bulabilirseniz işiniz büyük ölçüde kolaylaşacaktır.

Kelime Analizi Nedir?

Bir önceki adım da satış ortaklığı yapacağımız ürünleri belirlemiş hatta bunları not almanızı istemiştim. Kelime analizinde bu ürünlerin satış ortaklığını yapmak için, alanlarına göre bir kelime araştırması yapacağız. Örneğin ‘’Web sitesi kurma rehberi’’nin satış ortaklığını yapacağız diyelim, bu durumda web sitesi kurmak alanı ile ilgili olarak bir kelime bulacağız. 2 tane amacımız vardır;

  1. Seçtiğiniz ürün için, bu ürünün alakalı ile boşta uygun kelimeler var mı? Örneğin; Çok iyi bir ürün bulmuşsunuzdur ancak o alanla ilgili çok az arama olabilir, veya uygun kelimelerin hepsi alınmış olabilir, veya o alanda çok fazla rekabet olabilir. Yani ilk amacımız bir nevi ‘’karar verme’’ aşaması.
  • Seçtiğimiz ürünün alanı ile ilgili uygun ‘’uzun kuyruklu kelimeleri’’ bularak bu kelimeyi hem domain adımızda (veya blog adımızda) hem de ilerki aşamalarda tekrar tekrar kullanacağız.

Kelime Analizini Nasıl Yapacağız?

Bunun için oldukça uzun ve yararlı bir video bulunmaktadır, birazdan gerekli yönlendirmeyi yapacağım. Ancak video içerisinde anlatılanları rahatlıkla uygulamanız ve sizi not etmek derdinden kurtarmak için kelime analizi kriterlerini aşağıda veriyorum, göz gezdirip videoyu izleyin, hepsi tek tek açıklanacaktır.

Metin Kutusu: Önemli Güncelleme: Sevgili Master Kazanç Üyeleri, Eskiden kelime analinizi ‘’Anahtar Kelime Aracı’’ adı verilen bir araç sayesinde yapıyorduk, Google bir güncelleme yaparak bu aracı kaldırdı ve yerine ‘’Google Kelime Planlayıcı’’ adında bir araç getirdi. Ben de eğitimleri hemen bu yeni araç çerçevesinde güncelledim. Bu güncelleme sizin için bir değişiklik veya negatif bir durum ortaya çıkartmayacaktır. Eğitim setinin Google’daki değişikliklere göre mümkün olan en kısa sürede eğitim setini de güncelleyerek bu işe ne kadar önem verdiğimi sizlere de göstermek istedim.

Ayrıca eğitimin bazı diğer kısımlarında Anahtar kelime aracı cümlesini ve anlatımını görmeniz mümkün, sizin yapmanız gereken anlatılanları yeni kelime aracı ve güncellenmiş Kelime analizi videosuna göre ilerlemektir.

Not: Kelime Analizi yapabilmek için Google tarafından sunulan ‘’Anahtar Kelime Aracı’’ nı kullanıyor olacağız, uygulamalı eğitime hazırlık açısından, anahtar kelime aracına gitmek için aşağıdaki linki tıklayın, linkte bir sorun yaşarsanız Google’a ‘’Anahtar kelime aracı’’ yazarak ilk çıkan siteye girebilirsiniz.

Kelime Analizi Kriterleri: (Not okuyup geçiniz, aşağıdaki ifadelerin detaylı anlatımları videoda anlatılacaktır.)

Kelime Analizi Nedir?

–      Satış ortaklığı yapacağımız ürünler ile alakalı kelimeleri bulmak ve iler ki adımlarda kullanmak.

Master Kazanç’a Özel Kelime Analizinde Amaç Nedir?

  • İlgili alanda uzun kuyruklu bir kelime bulmak Kelimenin Özelliği;

Para, para kazanmak, internetten para kazanmak Kilo, kilo verme, kilo nasıl verilir

  • Uzun kuyruklu olması. 2+ kelime en fazla 4 kelime
    • Aylık aramasının en az 1000 en fazla 30.000 olması.
    • Rekabetin düşük olması Neden Uzun Kuyruklu?
  • Daha Kolay Domain Adı Bulabilmek
  • Odaklı Kelimeler

Site, site kurma, web sitesi kurma Kendi siteni kurma

Bebek, bebek giysileri Bebek giysileri magazalari

Kelime Aramaya Başlıyoruz… Kelime türetme TÜYOLARI:

  • Kısa kelimeler: örn: kilo verme, zayıflama
  • Ma, Me eklerini kullanma: örn: kilo verME
  • Master Eklerini kullanma: örn: Kilo vermek
  • ‘’Nasıl’’ sorusunu kelimeye katma: Örn: Kilo nasıl verilir Kelimeler: kilo verme, zayıflama, kilo vermek, nasıl kilo verilir

****Master Kazanç Üyelerine Özel Süper Domain Tüyoları:****

  1. Gen.tr domainler
  • Bir kez ‘’‘’ (tire) kullanımı.
þÿ

*Video’da adı Geçen Adwords Hesabına Gitmek İçin Buraya Tıklayın*

Bu bölümün ödevi:

  • Bulunan Kelimenin Domain Olarak Sorgulanması ve uygun olanların not alınması.
    • Aylık Arama hacimlerinin not alınması
    • Alakalı Kelimelerin (LSI keywords) kaydedilip daha sonra içerik amaçlı kullanılması Örnek Çalışma:

Domain olarak alacağım kelime ve uzantısı: 10kilovermek.com Aylık Aranma Hacmi: 2400

Lsi Keywords (Alakalı ve Uzun Kuyruklu Kelimeler):

Kilo verme yöntemleri

Hızlı kilo verdiren diyetler

..

..

ADIM 4: BLOG-SİTE (WEB SİTESİ) VEYA BLOG (BLOGSPOT) KURULUMU

Önceki adımda kelime analizini gerçekleştirdik ve Satış ortaklığından mı yoksa CPA üzerinden mi gideceğimize karar verdik. Şimdi sıra geldi bulduğumuz bu kelimeyi domain adı veya blog adı olarak kullanmaya. Ancak burada 2 farklı anlatım olacak, ve sizden bir duruma göre bunlardan bir tanesini seçmenizi isteyeceğim.

Peki Neden? Tek bir nedeni var oda işin ufak ta olsa maddi boyutu, yoksa gitmemiz gereken sistem gayet nettir. Detaylara inecek olursak;

Bulmuş olduğumuz kelime üzerine bir blog-site dediğimiz, aslında özünde web sitesi olan ancak web sitesinin modern hali olarak tanımlayabileceğimiz WORDPRESS (Hostlu Blog diye de geçer) ve Blog için ise Blogspot anlatımını yapacağız. Burada iki anlatımın olmasının sebebi WordPress’i kullanmak için ufak miktarlarda ücretler ödememiz gerekmesi (Domain ve Hosting). Blogspot’un ise ücretsiz olması.

ÇOK ÖNEMLİ BİR NOT:

Sayın Master Kazanç Üyeleri;

Benim % 100 olarak kullanmanızı kesin, açık ve net olarak tavsiye ettiğim sistem, daha doğrusu ikisi arasında tercih yapmanızı istediğim sistem WordPress’i kullanmanızdır. Dünyada internetten para kazanmaya çalışan, bu işi profesyonel şekilde yapan, ya da profesyonel şekilde yapmaya çalışan herkes istisnasız olarak WordPress kullanır. Hatta internetten para kazanma işiyle uğraşanlar arasında (yabancı forumlarda) WordPress’ ten ‘’Tanrının bizlere bir hediyesi mi?’’ diye bahsedilir.

Hakkındaki tüm övgüleri fazlasıyla karşılayan, sunmuş olduğu mükemmel özellikler, kolay kullanımı, seo dostu olması ve Google tarafından çok sevilmesinden dolayı WordPress dünyanın bir numaralı web site kurma sistemidir ve internetten para kazanmak isteyenlerin mutlak olarak kullanması gereken 1 numaralı sistemdir.

Öyle ki, WordPress ile web sitesi kurmayı öğrettiğim ve bana ait bir ürün olan ‘’Web sitesi kurma rehberi’’ 3 yılda binlerce kopyası satılmış ve büyük beğeni toplamıştır. Bu beğenide % 50 benim anlatımımım ise % 50 pay kesinlikle wordpress’in harika bir sistem olmasından dolayıdır.

Blogspot ise, Google tarafından sunulan bir blog hizmetidir. Aslında amaç kişisel bloglardır ancak bu tarz işlerde de kullanılabilmektedir. Burda domain adı değil bir blog adı vardır ve bu adın sonu blogspot.com ile biter. Örneğin: bloguzununadi.blogspot.com gibi.

WordPress, Blogspot’a göre en az 10 gömlek üstün bir sistemdir. Bu durum dünyanın her yerinde aynıdır, sadece Türkiye’de değil.

Şimdi özellikle bu konularda hiç tecrübesi bulunmayan arkadaşların aklına şu soru geldi;

-Yahu madem wordpress bu kadar iyi bir sistem, ve blogspottan 10 gömlek üstün diyorsunuz, neden Blogspot’u da anlatma ihtiyacı ve eğitimi 2’ye bölme ihtiyacı duydunuz?

  • Buna cevabım açık ve nettir arkadaşlar: Biliyorum ki bu eğitim setini maddi durumu çok iyi olmayan insanlar, belki harçlıklarını biriktirerek alan öğrenciler, belki de 1 lira daha sermaye desem veremeyecek kişiler almıştır. Bu kişilere hosting-domain paran yoksa bırak o zaman bu işi diyemem, bu bana yakışmaz. O yüzden onlara da bir şans vermek adına ücretsiz blog anlatımını da ekledim eğitimlere.

Buarada sermaye deyince gözünüz korkmasın; Hosting-domain gibi şeyler öyle çok pahalı şeyler değildir, bir domain genelde 15-20 TL, Hosting ise kalitesine göre değişmekle birlikte ilk etapta 70-80 tl gibi bir rakama halledebileceğiniz bir şeydir.

İnternetten para kazanabilmek için bazı ufak tefek harcamalar yapmaktan korkmayın, büyük paralar değil bunlar, şuan bir işe girseniz maaşınızı alana kadar cepten 100-150 lira civarında bir yol parası verirsiniz, o yüzden bu tarz harcamalar son derece normaldir, zaten kazanmaya başladığınızda bunların pek önemi kalmayacak sizin için.

O yüzden bütçesi olanlara tavsiyem; gerekirse borç bulun, dişinizden tırnağınızdan artırın ancak WordPress’i kullanın, yok ben onu yapamam diyenlere söyleyebilecek birşeyim yok, Blogspot ta kötü değildir, onu kullanabilirsiniz bu durumda.

Peki WordPress Kullanmanın Ne Gibi Avantajları Vardır?

  1. WordPress dünya üzerinde en çok kullanılan blog, blog-site ve web site kurma sistemidir. İnternet Marketing sektöründe ise, bu konudaki en başarılı insanlar bile bu sistemi kullanır.
  2. Seo dostudur; Google nedense WordPress’i çok sever ve wordpress ile kurulan siteler diğerlerinden 1 adım öndedir Google’un gözünde.
  3. Direkt olarak domain adımızı, seçtiğimiz uzun kuyruklu kelimeden yapabileceğimiz için bize çok büyük fayda sağlayacaktır.
  4. Domain üzerine kurulacağı için, gelecek ziyaretçilere ‘’ciddiyet’’ hissi verir, buda satışı kolaylaştıran noktalardan bir tanesidir.
  5. WordPress’in meşhur eklentileri, özellikle SEO eklentileri sayesinde, google’da üst sıralarda yer almak çok daha kolay bir hale gelmektedir ve yapacağımız yorucu işler bu eklentiler sayesinde ‘’otomatik’’ olarak yapılabilmektedir.
  6. Bir web siteniz olacağı için, bu aynı zamanda itibar demektir. Onay isteyen satış ortaklığı veya CPA networklerine çok daha kolay bir şekilde kabul edilebilirsiniz.

Ve daha birçok muhteşem özellikleri vardır WordPress’in…

Peki Blogspot Kullanmam Durumunda Ne gibi problemler yaşayabilirim?

  1. En büyük problem ‘’kelime problemidir’’. Şöyle düşünün; web siteleri için sadece 1 tane uzantı olsaydı (com mesela) şuan doğru düzgün bir kelime bulma olasılığımız ne olurdu? Çok düşük. İşte Blogspot, hem tek bir uzantıdır (bütün kelimeler .blogspot.com ile biter, örn: serdar.blogspot.com gibi) hem de ücretsizdir. Böyle bir ortamda herkes gerekli veya gereksiz olarak, sonra kullanırım mantığıyla, veya birkaç gün merak salıp boş kelimeleri doldurmuşlardır, tek bir uzantı olduğu içinde bu iyi kelimelerde çok büyük problem çıkartmaktadır, çünkü zaten alınmıştır!
  2. CPA ağlarına kabul edilme: CPA işi yapacaksanız, blogspot ile başvurduğunuzda çok iyi bir bloğunuz yoksa muhtemelen kabul edilmezsiniz, çünkü hem kendileri ciddiye almazlar sizi, hem de sizin bu işi basit bir blogspot bloğundan yürütmeye çalıştığınızı düşünerek başvurunuzu kolay bir şekilde reddebilirler.
  3. Emekleriniz boşa gidebilir: Blogspot’ta bazen tehlikeli bir durum vardır. Ücretsiz olduğu için; eğer bloğunuz çok şikayet alırsa (mesela rakipleriniz şikayet edebilir sürekli), bloğunuzu kapatabilir, ve bir gün girmeye çalıştığınızda bloğunuzun komple silindiğine şahit olabilirsiniz. İkinci bir tehlike ise; Belki duymuşsunuzdur, Lig TV bir zamanlar blogspot’u mahkemeye vermişti (maç özetlerinin blogspot bloglarında yayınlanmasından ötürü) ve ilginçtir mahkeme blogspot’un Türkiye’den erişime kapatılmasına karar vermişti. Birçok blogcu bu yüzden mağdur olmuştur, uzun bir süre sonra tekrardan açılmıştır. Tekrar olur mu? Burası Türkiye olduğu için olabilir de. Hostlu blog dediğimiz WordPress gibi sistemlerde böyle bir sıkıntı yaşamazsınız.

Evet arkadaşlar, nasıl bir tercih yapmanız gerektiği konusunda size detaylı bilgiler vererek, yönlendirmeye çalıştım. Şimdi ise karar sizin, zaten tahminim % 100 çaresiz olanlar dışında herkes WordPress’i seçecektir. Ben anlatımları WordPress üzerine yoğunlaştırdım, blogspot için de birkaç video hazırladım, anlatımı burada 2’ye bölüyorum, hangisini tercih edecekseniz onun eğitimlerini takip edebilirsiniz: Hangi eğitimi takip edeceğiniz açısından aşağıdaki açıklamaları çok dikkatli bir şekilde okuyun!!!

ADIM 4.1 BLOGSPOT KURULUMU VE KULLANIMI

Bu bölümde web site amacıyla blogspot’u tercih edenler için hazırlamış olduğumuz eğitimler bulunmaktadır. Blogspot üstte bilgi verdiğim üzere; Google tarafından sunulan, diğer ücretsiz blog hizmetlerine göre artı yönleri bulunan ücretsiz bir blog hizmetidir.

Aşağıdaki video ile Blogspot bloğunuzu nasıl kurabileceğinizi, nasıl yönetebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Not: Blogspot kurulum ve kullanımı çok basittir. Eğer videoda anlatılan arayüz değişmişse Youtube’da birçok blogspot eğitimi bulabilirsiniz. Çok basit ulaşılabildiği için bu konunun güncelliğini takip etmiyorum. Bilgilerinize.