Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar İçin İstanbul Sancaktepe’ de “Toki Sancaktepe Konut Projesi” Başlatıldı. Son Başvuru Tarihi Dolmak Üzere

Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar İçin İstanbul Sancaktepe’ de “Toki Sancaktepe Konut Projesi” Başlatıldı. Son Başvuru Tarihi Dolmak Üzere

9 Mayıs 2022 Ekonomi Genel Tavsiye 0
toki sancaktepe konut projesi
Toki Sancaktepe Konut Projesi

Tokiden yurt dışında yerleşik T.C vatandaşlarına büyük bir müjdem var. Türkiye’ de birçok vatandaşımız TOKİ sayesinde kira öder gibi ev sahibi oldu. Toki gurbetçi kardeşlerimizi de unutmadı. Bu fırsat yurt dışında yaşayan Gurbetçi Kardeşlerimiz içinde geçerli.

Müracaat için T.C vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak gerekiyor. Toki Sancaktepe Konut Projesi ‘ ne başvurular tamamlanmak üzere.

Yurtdışında Yerleşik Vatandaşlar İçin Başlatılan Toki Sancaktepe Konut Projesi Nerede ?

Mevcut Toki Projesi İstanbul Sancaktepe için açıldı. Yapılacak olan konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde olacak. Proje dahilinde 420 adet konut yapılacak. Başvurular 21 Mart 2021 tarihinde başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızım talimatları gereği konutlar yatay mimaride az katlı olarak inşa edilecek. Bu proje sayesinde yurtdışında yerleşik T.C vatandaşları da kira öder gibi ev sahibi olabilecek.

Sancaktepe Toki Projesinde Ev Fiyatları ve Aylık Ödemeler Ne Kadar Olacak?

Yapılacak projede 3+1 dairelerin fiyatları ortalama olarak 1.680.000 tl olarak belirlenmiş. % 30 peşinat , 120 ay vade ile aylık 9300 tl den başlayan taksitlerle 3+1 konseptinde ev sahibi olabilecekler.

2+1 daire fiyatları ise ortalama 1.430.000 tl olacak.  % 30 peşinat, 8.342 lira taksit ve 120 aya varan vade seçeneği burada da mevcut.

Hak Sahibi Belirleme Kuraları Ne Zaman Çekilecek?

Başvuru işlemlerinin sonuçlanmasını müteakip kura çekilişi 31 Mayıs 2022 tarihinde canlı yayında gerçekleşecek. Müracaat eden vatandaşlar kura çekilişini, Başkanlığın, Facebook, Twitter, Youtube ve İnstagram hesaplarından herhangi birinden canlı olarak izleyebilecek.

Yurtdışında İkamet Eden Vatandaşların Toki Projesine Müracaat Edebilmesi İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

  1. T.C vatandaşı veya Mavi Kart Sahibi Olmak,
  2. Müracaat edecek kişinin yurtdışında süresiz oturum hakkına sahip olması,
  3. Yurtdışında daimi ikamet ediyor olması
  4. Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak
  5. Bir hane halkı adına sadece bir kişi müracaat edebilecek. (Kişi kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklar adına ayrı ayrı müracaat yapamaz. Birden fazla müracaat durumunda tüm müracaatlar geçersiz sayılacaktır)
Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Toki Sancaktepe Konut Projesi ‘ ne Nasıl Başvuracak

Yurtdışında yaşayan vatandaşlar için başlatılan toki projesi için müracaatlar e-devlet üzerinden yapılacak. E devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Toki” ibaresini yazarak altta açılacak linklerden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)/Konut / İş Yeri Başvurusu yazan bölüme tıklayın. Açılan sayfada alttaki “Devam Et” butonuna tıklayarak müracaatınızı gerçekleştirebilirsiniz. Müracaatınızı yaptıktan sonra adınıza Ziraatbankasında bir hesap açılıyor. IBAN numarasını cep telefonunuza geldikten sonra 15.000 tl para yatırmanız gerekli. Bu parayı yatırmazsanız müracaatınız değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu konuda bilgi sahibi olmak için toki konut projelerine müracaat yollarının anlatıldığı “Tokiden Nasıl Ev Alınır” başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

Ankara Sincan Vatan Emlak Gayrimenkul Hizmetleri Olarak Yanınızdayız

Başkentimizin Sincan İlçesinde Gayrimenkul alım ve satım işleri yapmakta olan firmamız Sincan’ ın köklü ve güvenilir firmalarından birisidir. Özellikle Yenikent Çoğlu ve Polatlı Gölde Yaşam Bahçeleri Projelerimizden Yurtdışında yaşayan onlarca vatandaşımızı bahçe ve arsa sahibi yaptık. Ankara Sincan Yenikent İncirlik Mahallesinde yapmış olduğumuz Hobi Bahçesi Projemizden bir adet bahçemiz kalmıştır. En büyük projelerimizden olan Ayaş Başbereket Mahallesinde bulunan Kooperatif usulü Hobi Bahçesi projemiz yasal sorunların aşılmasını müteakip satışa sunulacaktır. Yurtdışında yaşayan ve Ankara ilinde arsa ve bahçe sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlarımıza elimizden gelen her türlü yardımı yapmaktayız. İlanlarımızı inceleyerek gayrimenkullerimiz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Vatan Emlak Gayrimenkul Hizmetleri

Toki İnternet Sitesine gitmek için buraya tıklayın>>>>>

 

Hadi Ama! Ne Düşünüyorsun!